ZELFDODING, wacht hier even mee !!                                                   Denk er eerst eens over na ! Indien jij zelfmoord wilt plegen, kan ik jou daar niet van afbrengen. Maar… besef wel dat jij nu ergens voor wilt vluchten. Jij wilt weggaan van de situatie waarin jij je nu bevindt. Je denkt misschien: als ik dood zou zijn, ben ik verlost van alle ellende. Maar dan zeg ik jou: ik weet zo goed als zeker dat jij dan niet van alle ellende verlost zult zijn !!! ................. Jij gelooft misschien dat jouw leven stopt wanneer jij dood zult gaan, dat gelóóf jij, maar….er leven miljarden mensen, die werkelijk geloven dat je leven niet stopt wanneer je dood zult gaan. En niemand kan bewijzen, dat jouw gedachten en gevoelens, jouw wensen en verantwoordelijkheid zullen stoppen als jij zult sterven. Het is dus puur een gok van jou. Jij hoopt dat jouw innerlijk - je voelen, denken en willen – zal ophouden te bestaan zodra jij jezelf het leven hebt ontnomen. Maar…. De kans is héél groot, dat jouw innerlijk, met je eigen karaktertrekjes, jouw talenten en idealen, als geest wel verder leeft.
 

En ik ben er van overtuigd dat, indien jij je nu rot voelt, dan zul jij je, nadat je jezelf van kant gemaakt hebt, nog véél rotter voelen. Neem dit gerust van me aan, want ik heb hier meer dan 15 jaar onderzoek naar gedaan en heb hier veel boeken over gelezen. Dat jouw leven niet eindigt wanneer jij sterft, wordt goed aangetoond in boeken over bijna-dood-ervaringen, die door wetenschappers zijn geschreven. Heb je interesse? Ik zou zeggen: stap naar een bibliotheek bij jou in de buurt en ga eens rustig wat lezen in zo’n boek. Je kunt dan lezen dat die mensen, die bijna dood zijn geweest, gaan geloven in een toekomst, een verder leven na het sterven en ook gaan geloven dat het leven op aarde werkelijk zinvol is. En veel mensen met zo’n bijna-dood-ervaring gaan ook geloven dat het leven op aarde werkelijk zinvol is. Men wil z’n lot leren begrijpen en leren accepteren en men ziet het als een uitdaging om overal de positieve kant van te ontdekken. Deze mensen geven ook aan, dat ze na die bijna-dood-ervaring meer met hun leven willen gaan doen en geven ook aan dat ze nooit zelfmoord zullen plegen. De één ziet z’n leven nu als een kostbaar geschenk, dat ie met zorg mag gebruiken. En de ander ziet het als een speciale mogelijkheid om iets te mogen leren op aarde. En dit allemaal ondanks de moeilijkheden die men op z’n pad aantreft (veel mensen met een bijna-dood-ervaring hebben net een ernstig auto-ongeluk overleefd of een zware operatie achter de rug en zitten dus vaak lichamelijk in de kreukels, met veel pijn, beperkingen en revalidatie-ellende).

Overigens zijn er meer dingen die er op duiden dat het leven verder gaat na de dood. In de natuur stopt er niets abrupt maar evolueert alles in fases. En in de natuurkunde weten we dat energie (en onze geest is ook een vorm van energie) nooit verloren gaat, maar wel steeds in een andere vorm verder gaat. Bijvoorbeeld van een ster die sterft, implodeert, gaat de energie verder als een ander hemellichaam. En de trillings-energie van een lichtstraal wordt op een gegeven moment omgezet in warmte. En zo zijn er meer natuurverschijnselen die – als we de vergelijkingen durven maken – er op duiden dat onze levensenergie niet zomaar in het niets zal oplossen wanneer ons huidige leven op aarde eindigt. Trouwens het boek dat mijzelf heeft overtuigd om nooit zelfmoord te zullen plegen, heet: De Kringloop der Ziel, geschreven door Jozef Rulof. Een aanrader voor iedereen die serieuze interesse heeft voor betrouwbare informatie over het verder leven na de dood. En dit boek leest zich zo gemakkelijk als een roman. Ieder mens heeft wel eens problemen in haar of zijn leven. Soms is er veel ellende waar je voor zou willen wegvluchten. Steeds wegvluchten voor problemen biedt geen oplossing, maar soms is vluchten misschien tijdelijk wel de beste manier om met een probleem om te gaan. Maar dan bedoel ik dus: tijdelijk vluchten. Maar zelfmoord is geen tijdelijk vluchten maar iets definitiefs, wat je nooit terug kunt draaien. Bovendien heeft degene die zelfmoord gaat plegen de illusie, dat ie vlucht naar een betere toestand dan z’n huidige. Maar dat is dus een verkeerde gok. Men komt dan namelijk van de regen in de drup. Maar men begrijpt dit pas nadat de zelfmoord gepleegd is, maar dan is het te laat. Men zal dan wellicht denken: had ik me maar eerder verdiept in de reële mogelijkheid dat het innerlijk leven wél verder gaat na het sterven van je lichaam. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Beste lezer, ik geloof jou werkelijk indien je zegt problemen te hebben. Maar geloof mij dan ook indien ik zeg dat daar hulp voor te vinden is. Geef de moed niet op en doe de moeite om op zoek te gaan naar die hulp! Maar, heb je die moeite reeds gedaan en echt nergens hulp kunnen vinden, wacht dan a.u.b. 24 uur om rustig na te denken, en lees daarna deze tekst nog eens door, vóórdat jij jezelf doodt. En als je niet voor jezelf deze denkpauze wilt nemen, doe het dan voor de moeder die jou gebaard heeft.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HULPVERLENING : 

- Befrienders - info zelfmoord- Clienten-pagina.nl - GGZ
- Clubs.nl - suïcide
- Depressiecentrum.nl
- Ex6.nl
- Hit-eindhoven.nl
- Hulpverlening.nu
- Leefmee.nl
- Omgaanmetangst.nl
- Pandora
- Pratenonline.nl
- Preventie zelfdoding
- Preventie zelfmoord
- Psycholoogdirect.nl
- Soshulp.nl - bellen en chatten
- Soshulp.nl - info
- sensoor.nl - telefonische hulpdienst
- Stichting Borderline
- Therapeutdirect.nl
- Zelfmoord.50webs.org
- Zelfmoord.nl - forum
- Zelfmoordpreventie België
- Zelfmoordpreventie Vlaanderen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Denk je aan zelfmoord, ga dan eens een goed boek lezen over bijna-dood-ervaringen, bijvoorbeeld van Dr. Raymond Moody, Dr. Elisabeth Kübler Ross of cardioloog Pim van Lommel of lees van Jozef Rulof (1898-1952) het boek 'De Kringloop der Ziel'.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Hieronder volgen de linkpartners die het helpen mogelijk te maken, dat mensen deze site kunnen vinden via zoekmachines zoals Google.

Wilt u een link met deze site (http://suicide-preventie.webklik.nl) uitwisselen mail dan even naar m.heijmans11@chello.nl

 

LINKPARTNERS:

 

via linkruiler.nl

via link-ruil.com 

 

Alternatieve Geneeswijzen van Opzijnbest.nl  Cao webdirectory   Startgidsje.nl   Internet Index Nieuws KijkPlek.nl
De veelzijdige plek op het net! Promoot hier ook uw website.
Koopjes start   
Kado voor hem